На Богородчанщині місцеві жителі хочуть перекрити дорогу державного значення (фото)

Новини, Політика, Суспільство

У Богородчанській територіальній громаді місцеві планують провести акцію «Ні ремонту доріг за власні кошти», перекривши дорогу державного значення.

Про це йдеться у повідомленні Bogo News у Facebook, передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Так, 29 вересня жителі сіл Хмелівка, Глибоке, Саджава та Глибівка Богородчанської територіальної громади планують перекрити дорогу державного значення Н-09 «Мукачево – Івано-Франківськ – Львів».

Акція з перекриттям дороги планується о 9:00 годині в районі урочище Мочари.Нагадаємо, як раніше повідомив Фіртку один з місцевих активістів Микола Смеречук на дорозі чимало вибоїн 35-40 см. Через поганий стан доріг місцеві перевізники відмовляються регулярно їздити в села, таксисти встановлюють додаткову оплату, коли дізнаються про виклик у села, що знаходяться вздовж траси, а екстрені служби добираються у село близько години часу, хоча мали б за 10-15 хвилин.

За словами старости села Василя Петришина, він неодноразово писав звернення до різних посадовців з проханням відремонтувати дорогу. Проте, за його інформацією, капітальний ремонт на цій ділянці не запланований в найближчі три роки. Наразі селяни повідомили обласну владу про заплановане перекриття.

“Повідомляємо , що 29.09.2021 о 9:00 планується акція з перекриттям дороги Н -09 Мукачево-Львів в районі урочище Мочари. Акція проводиться через бездіяльність ДП Дороги Прикарпаття, щодо капітального ремонту доріг загального
користування місцевого значення Старі Богородчани – Росільна , яка проходить селами Хмелівка, Глибоке, Саджава та Глибівка Богородчанської ОТГ. Орієнтовна кількість учасників акції 150 чоловік” – йдеться в заяві.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.