Рада схвалила закон про олігархів: хто з нардепів проголосував “за”

Новини, Політика

Верховна Рада у другому читанні і в цілому підтримала президентський законопроект про олігархів №5599. Свої голоси за відповідний законопроект дали 279 народних обранців.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на “УНІАН“.

Розгляд законопроекту пройшов за скороченою процедурою. Саме через це не обійшлося без сутичок біля парламентської трибуни. Нардепи з опозиційних фракцій вимагали, щоб законопроект розглядався, як того вимагає регламент. Навіть були спроби заблокувати парламентську трибуну, щоб перешкодити розгляду законопроекту за скороченою процедурою, але в “Слузі народу” швидше розгадали плани опозиції і тому завадили цьому. В результаті голосування відбулося.

Мінімальних 226 голосів за законопроект “слуги народу” зуміли б дати і без допомоги інших фракцій. У підсумку “Слуга народу” підтримала законопроект 229 голосами. Цікаво, що кнопки “за” натиснули також нардепи, що представляють фракції “За майбутнє” — 18 і “Довіра” — 15, які пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським. Також законопроект підтримала фракція “Голос”, віддавши 11 голосів.

Не дали жодного голосу за законопроект нардепи трьох фракцій: “Європейської Солідарності”, “ОПЗЖ” і “Батьківщини”. Саме вони і намагалися перешкодити нардепам монобільшості протягнути законопроект за скороченою процедурою.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.