22 вересня – День осіннього рівнодення: традиції свята

Новини, Суспільство

22 вересня о 22:20 настане День осіннього рівнодення.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на УНІАН.

З давніх-давен наші предки вважали, що День осіннього рівнодення – особлива дата. Другу назву «День сили» вона отримала не просто так – в цей період кожна людина, яка володіє Таємними знаннями, може отримати підтримку Вищих сил. Цього року свято вважається унікальним, оскільки дата складається з семи двійок. Крім того, напередодні відбудеться вереснева повня, тож, період сміливо можна назвати містичним.

День осіннього рівнодення – історія свята

З наукової точки зору ця подія пояснюється просто: Сонце змінює своє положення і «мігрує» з північної півкулі в південну, перетинаючи екватор. Саме тому в першій півкулі починається астрономічна осінь, а в другій – весна. Осіннє рівнодення не настає в один і той самий час, у 2021-му році це трапиться 22 вересня о 22:20. З того моменту, як Сонце зробить перехід, світловий день почне скорочуватися і досягне свого максимуму 22 грудня. Після цієї дати все трапиться в зворотному напрямку аж до 22 березня – Дня весняного рівнодення.

День осіннього рівнодення у слов’ян – традиції та ритуали

Попри те, що в Україні ця дата не вважається офіційним святом (як, наприклад, в Японії), наші предки не обходили її стороною. З вересня у древніх слов’ян починався період вихваляння Велеса – бога торгівлі і творчості. Слов’яни гуляли два тижні – 7 днів до осіннього рівнодення і 7 днів після. Коли Русь хрестили, язичницьке свято замінили церковним – Різдвом Богородиці. Але в народі традиції не зникли – люди зривали горобину і приносили в будинок, вважаючи, що такий ритуал захистить їх сім’ю від нечистої сили

День осіннього рівнодення – що не можна робити

  •  не позичайте гроші і самі не беріть в борг;
  •  не сваріться ні з ким, не затівайте конфліктів, не пліткуйте;
  •  не відмовляйте людям у допомозі чи гостинності;
  •  не починайте нічого нового, краще в цей день підбивати підсумки.

Що варто робити в День осіннього рівнодення

Ця дата ідеально підходить для планування і наведення порядку – як у справах, так і в голові. Постарайтеся розібратися у своєму сьогоденні та правильно спланувати майбутнє, тоді у вас буде зрозуміла мета, до якої потрібно йти. Також непогано буде виконати свої обіцянки та приділити час близьким – можете затіяти спільний уїк-енд.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.