ВВП України збільшився на 5,7% у другому кварталі – Держстат

Економіка, Новини, Суспільство

Реальний валовий внутрішній продукт у ІІ кварталі 2021 року у річному вимірі збільшився на 5,7%, водночас на показник вплинув ефект низької бази порівняння.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на Державну службу статистики.

Так, у ІІ кварталі проти І кварталу з урахуванням сезонного фактору ВВП зменшився на 0,7%. Торік у ІІ кварталі ВВП України скоротився на 11,2% у період найбільш жорстких карантинних обмежень.

Номінальний ВВП становив 1,17 трлн грн, а ВВП у розрахунку на одну особу – 28,19 тисячі грн (+6,4% у річному вимірі).

Найбільше серед галузей зросло Тимчасове розміщування й організація харчування (+35%) та Фінансова та страхова діяльність (+17,8%). Скоротилися найпомітніше обсяги виробництва у Сільському, лісовому та рибному господарстві (-10,6%) та Державному управлінні й обороні; обов’язковому соціальному страхуванні (-4,7%).

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.