Поліцейські шукають браконьєра, який поранив червонокнижного птаха

Кримінал, Новини, Суспільство, Туризм

На Івано-Франківщині поліцейські розпочали розслідування за фактом незаконного полювання на птаха — скопу, який занесений до Червоної книги України.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на сторінку обласної поліції у Facebook.

Поліцейські перевіряють інформацію та шукають людей, які вистрелили у птаха.

“З метою повного та об’єктивного встановлення обставин події за цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне полювання”, – йдеться у дописі.

Браконьєрам, які стріляли у скопу, загрожує штраф від 1 000 до 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадські роботи на строк від 160 до 240 годин або обмеження волі до трьох років.

Що відомо

На околиці села Міжріччя, що в Калуському районі, браконьєри поранили рідкісного птаха – скопу. Він загинув. Птаха прилетіла на Івано-Франківщину з Фінляндії. Науковці це визначили за кільцем на лапі. Його поставили орнітологи з музею зоології у місті Гельсінкі для того, щоб вивчати шляхи міграції та місця зимівлі таких птахів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.