Надвірнянський лісгосп завдав збитків довкіллю на понад 920 000 гривень (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Державна екологічна інспекція Карпатського округу нарахувала 920 366 гривень збитків за результатами позапланової перевірки, проведеної на території ДП «Надвірнянське лісове господарство».

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на Державну екологічну інспекцію Карпатського округу.

Такий розмір шкоди, завданої довкіллю внаслідок виявлених незаконних рубок дерев хвойних та листяних порід загальним об’ємом 96,9 м3. Розрахунок розміру шкоди проведено відповідно до такс, затверджених Постановою КМУ від 23.07.2008 № 665.

Позаплановий захід державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території лісового фонду Довжинецького лісництва державного підприємства «Надвірнянське лісове господарство» здійснено відповідно до ст. 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», Закону України «Про звернення громадян».

Підприємству пред’явлено претензію щодо добровільного відшкодування завданих довкіллю збитків.

Враховуючи, що порушення, виявлені під час перевірки, містять ознаки кримінального правопорушення, матеріали направлено в Надвірнянський ВП ГУНП в Івано-Франківській області, УСР в Івано-Франківській області та ТУ ДБР у м.Львові.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.