На Прикарпатті прокуратура повернула навчальному закладу землю вартістю 39 млн грн

Економіка, Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Як повідомляє ОФІС ГЕНЕРАЛЬНОГО ПРОКУРОРА, Івано-Франківська окружна прокуратура забезпечила виконання рішення суду про повернення закладу освіти земельної ділянки вартістю 39 млн грн.

Про це  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ, з посиланням на ДзеркалоМедіа.

Встановлено, що навчальний заклад уклав із фермерським господарством договір щодо підготовки робітничих кадрів. Однак, як з’ясувала прокуратура, зазначений правочин є удаваним та суперечить інтересам держави, оскільки об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають використанню не за освітнім призначенням.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура звернулася до суду із позовом про визнання недійсним договору та зобов’язання звільнити земельну ділянку, який судом задоволено в повному обсязі.

Наразі рішення суду виконано.

За матеріалами Івано-Франківської обласної прокуратури.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.