Нові карантинні правила почнуть діяти 20 вересня: Кабмін опублікував постанову

Новини, Суспільство

Уряд опублікував постанову, якою 13 вересня оновили карантинні правила та запровадили жовті та зелені COVID-сертифікати – чинності нові норми набувають 20 вересня, хоча мали через тиждень після публікації постанови, тобто 21 вересня. 

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ, з посиланням на постанова Кабміну

Як раніше повідомлялось, змінами до ключової постанови №1236 бізнесу дозволили під час перебування регіону у жовтій зоні самостійно обирати: обслуговувати лише вакцинованих осіб або ж всіх, але з дотриманням обмежень жовтої зони.

Цією ж постановою запровадили жовті та зелені COVID-сертифікати. Перші можуть отримати ті, хто щепився однією дозою вакцини від коронавірусу, зелений – завершив повний курс вакцинації.

Важливою умовою роботи закладів в жовтій зоні є вакцинація від коронавірусу щонайменше 80% співробітників закладу принаймні однією дозою вакцини. Тобто для того, щоб працювати у як мінімум 80% співробітників закладу мають бути жовті або зелені сертифікати.

Для роботи в червоній зоні – повністю вакцинованими мають бути 100% співробітників. Послуги в цій зоні також зможуть надаватись лише повністю вакцинованим, на відміну від жовтої зони, де бізнес зможе обирати, кого обслуговувати – лише вакцинованих (частково і повністю), але без обмежень, чи всім охочих.

Детальніше про зміни, зокрема, для роботи навчальних закладів, які запровадили можна прочитати тут. Окрім того, у МОЗ вже пояснили, якими будуть жовті та зелені сертифікати.

13 вересня Кабінет міністрів запровадив жовті та зелені COVID-сертифікати та запропонував бізнесу самостійно визначатися, чи працювати без обмежень лише для вакцинованих клієнтів, чи з обмеженнями надавати послуги всім без винятків.

Для того, щоб нові правила почали фактично діяти – необхідне рішення ТЕБ НС про переведення України до жовтої зони карантину, оскільки нові норми стосуються жовтого та червоного рівнів. Наразі невідомо, коли державна комісія збереться.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.