ЄС відмовляє Україні не через реформи, а через політику – Кулеба

Новини, Політика, Суспільство, Туризм

Західні країни використовують тему проблем із реформами в Україні, щоб не визнавати своєї неготовності говорити про її членство.

Як повідомляє кореспондент “Європейської правди“, таку заяву під час форуму YES-Brainstorming зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

“Хочу, щоб мене зрозуміли правильно – ми є прихильниками реформ і ми впроваджуємо реформи. Проте я відверто стомився від того, коли нас тримають на гачку реформ, щоб не визнавати правду – не Україна не готова до шляху до ЄС, а ЄС неготовий приймати Україну”, – заявив міністр.

За словами Кулеби, нинішні відносини між Україною та ЄС можна охарактеризувати як “стратегічну невизначеність”.

“Ми питаємо, що нам зробити заради членства у ЄС, але нам не дають відповіді і лише кажуть – працюйте далі”, – заявив він.

“Прийняття до ЄС залежить не лише від реформ – це й також і політичне питання. А політично ЄС не готовий говорити про членство України. І це не залежить від реформ”, – заявив Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, президентка Естонії Керсті Кальюлайд під час виступу на YES-Brainstorming повторила свою заяву в інтерв’ю ЄвроПравді про те, що Україну від членства в ЄС відділяють ще роки роботи.

В інтерв’ю ЄвроПравді Керсті Кальюлайд сказала також, що Україна не зможе стати членом НАТО, доки не поверне всі окуповані території. Повний текст інтерв’ю читайте за посиланням.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.