Прикарпатті біля села Рахиня зафіксували стихійне сміттєзвалище (фото)

Новини, Суспільство

Сміття з Долинської, Вигодської та Витвицької громад везуть на полігон біля села Рахиня. В результаті цього утворилося стихійне сміттєзвалище.

Про це  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на допис Євгенії Бардяк, депутатки Івано-Франківської обласної ради.

Відомо, що від головної дороги їхати туди потрібно через ліс приблизно 8 км. Шлях складний, обкладений розбитими плитами.

«Нещодавно відвідала це сміттєзвалище, бо досліджую проблеми громад у поводженні з відходами. Одразу звернула увагу, що попри відсутність сміттєсортувальної лінії, скло і пластик тут складають в окремі мішки», – пише депутатка.

За словами працівника полігону, цією роботою вже роками займаються з десяток людей, які живуть біля звалища. А забирає і здає відсортоване сміття місцевий підприємець.

«Неприємно було побачити стійкий дим, який підіймався біля самого лісу з гори відходів. Аби доїхати сюди, пожежній службі треба затратити близько години. За цей час вогонь може охопити значний шматок лісу. Але може, це такий спосіб утилізації?», – продовжує Бардяк.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.