В Україні спливає термін придатності мільйонів доз вакцин: як МОЗ планує встигнути їх використовувати

Здоров'я, Новини, Суспільство

Щоб не викидати десятки і сотні тисяч доз вакцин проти COVID-19, Міністерство охорони здоров’я намагається максимально використовувати партії, термін придатності яких добігає кінця.

Про це  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на «Liga.Новини».

Відомо, що на обласних складах зараз приблизно є три мільйони доз британсько-шведської Oxford-AstraZeneca (Vaxzevria): термін придатності цього препарату закінчиться в жовтні та листопаді.

Крім того, є приблизно 1,1 млн доз німецько-американської вакцини Pfizer-BioNTech (Comirnaty), термін придатності якої спливе з кінця листопада до кінця 2021 року.

Зважаючи на те, що в Україні щодня в середньому роблять 120-150 тисяч щеплень за добу, каже Ігор Кузін, головний санітарний лікар, з вказаної кількості доз нібито реально використовувати до кінця терміну придатності.

Кузін запевнив, що жодну дозу з вичерпним терміном придатності не використають на території України.

Щоб втрати вакцин були менші, МОЗ планує перерозподіляти партії між регіонами.

“Якщо в якомусь регіоні вакцина має ризик бути невикористаною до кінцевого терміну зберігання, її розподілять туди, де вакцинуються більш активно”, – каже головний санітарний лікар України.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.