У Франківську вічем відзначили роковини депортації лемків (фото)

Новини, Політика, Суспільство

Пам’ятним віче відзначили 77-мі роковини масової депортації українців з Лемківщини.

Про це  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Всечесні отці відслужили панахиду. А жертв того геноциду вшанували хвилиною мовчання. Про це йдеться на сторінці міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

“Я вдячний за колосальну кількість заходів, які проводяться, адже нам дуже важливо показати, що ці події були. І як приклад нашої пам’яті цього року нам вдалося черговий раз поїхати до Польщі, де впорядковували могили українців та молилися за них. В рамках Днів Добросусідства 2021 група волонтерів відвідала гміну Ульгувек Томашівського повіту (Республіка Польща). Цю справу треба продовжувати. Наступного року хочемо зробити декілька таких поїздок на Лемківщину, тому запрошую охочих доєднатися. Бо маємо ще багато могил, які досі не впорядковані… І також в цьому році за сприяння міської ради вперше провели військово-історичну реконструкцію подій депортації українців з етнічних земель «Грубешівської операції» в парку Шевченка. За активну участь в організації реконструкції та молодіжного табору на відновлення українських святинь відзначив подяками Ярослава Кобиліва”, – написав мер.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.