“Пальці диявола”: Поблизу Франківська ростуть рідкісні гриби (фото)

Новини

Сатанинський гриб або “пальці диявола”.

В соцмережі Фейсбук Алла Шелепюк розповіла про незвичні гриби, на які натрапила у лісі поблизу Франківська, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Жінка опублікували світлини та просила допомогти розпізнати незвичайні знахідки.

“Сьогодні в лісі біля Франківська побачила дуже цікаві гриби. Ростуть в одному місці, розмір приблизно від 5 до 20 см. На другому фото видно кульку, з якої ростуть ці рослини. Любителі та знавці природи з нашої групи вже надавали цікаву інформацію щодо незвичних рослин нашого краю. Можливо, хтось знає, що це таке?”

Як виявилося, жінка натрапила на квітохвісник Арчера –  гриб родини веселкові (Phallaceae). Корінний вид у материковій Австралії й Тасманії, а в Європі й Північній Америці він інтродукований.

У мовах країн, де росте цей гриб, його назва асоціюється з восьминогом (англ. Octopus Stinkhorn), каракатицею (нім. Tintenfischpilz, нід. inktviszwam) або ж із квіткою (чеськ. květnatec, пол. kwiatowiec, рос. цветохвостник). Гриб трапляється в західній Україні. Занесено до Червоної книги України.

В народі його ще називають сатанинським грибом або “пальці диявола”.

На зображенні може бути: природа та текст «фото 1»

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.