Дощі та суттєве похолодання: народний синоптик дав прогноз до кінця вересня

Новини

В кінці місяця буде два похолодання, які розділить короткочасне потепління майже до 20 градусів.

Про це розповів “Сьогодні” найвідоміший народний синоптик України Леонід Горбань, щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Зараз в Україні господарює антициклон, який приніс нам перше бабине літо і температуру понад 20 градусів. Але вже в 20-х числах вересня почнуться температурні гойдалки: спочатку похолодає, потім знову короткочасно потепліє, а закінчиться місяць холодами.

За його словами, істотно похолодає до 20 вересня, температура вдень буде всього 10-12 градусів, але зниження температури буде короткочасним, як і подальше за ним потепління.

“До того ж зарядять дощі, тож без парасольок, курток і непромокаючого взуття не обійтися. Але серед осінньої сльоти літо, що минуло, пошле нам останнє “прощавай”: 21-23-го небо проясниться, вдень потеплішає до 17-19 градусів. Наприкінці місяця знову настане суха прохолода, вдень 10-12, вночі 5 градусів”, – сказав Горбань.

Літо в Україні видалося дуже спекотним, але варто було йому закінчитися, і відразу ж, з перших днів вересня в країні різко похолодало, йшли дощі, але потім погода знову налагодилася.

З другого тижня вересня прийшло бабине літо – стало тепло, але, звичайно, не по-літньому. Традиційно має потеплішати ще і в жовтні.

Водночас вчені розглядають три сценарії, за якими змінюватиметься погода у світі. За найімовірнішого Україну очікують посухи та сезонні потопи.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.