Нововведення від ВР України при отриманні посилок з-за кордону

Економіка, Новини, Суспільство

Нововведення, які планує ввести ВР України, пов’язані з отриманням посилок з-за кордону, викликали вкрай негативні відгуки серед представників бізнесу.

Про це  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на myc.news.

Представники бізнесу закликають Верховну Раду не голосувати за внесення змін до Митного кодексу щодо оподаткування митними платежами товарів, що пересилаються в міжнародних поштових відправленнях, експрес-відправленнях, і порядку їх декларування, повідомила прес-служба Європейської бізнес асоціації (ЕВА).

Зокрема, нардеп Ніна Южаніна на засіданні податкового комітету внесла пропозицію зобов’язати одержувачів таких відправлень під час вручення їм кожної посилки вказувати індивідуальний податковий номер (ІПН) або номер паспорта до реєстру. У свою чергу компанії, що надають послуги доставки, будуть всі ці дані передавати в митну службу.

В асоціації зазначили, що це унеможливлює вручення посилки через почтомати або абонентський ящик.

“Дана норма паралізує звичну роботу всіх підприємств, а в галузі зайнято більше 120 тис. людина. Крім того, міжнародні інтернет-провайдери в більшості випадків згорнуть свої програми по Україні, так як реальним стане ризик відмови від отримання посилок, який оцінюється на рівні до 30% “, – відзначили в ЕВА.

Слід зазначити, що подібна правка пропонувалася і раніше. Однак, вона викликала заперечення при розгляді в комітетах. До того ж національні оператори поштового зв’язку світового і європейського співтовариства не практикують внесення подібної інформації, оскільки це порушує права громадян, додали в ЕВА.

У співтоваристві підкреслили, що такі ініціативи, які можуть порушувати право громадян на захист персональних даних і обмежувати їх права і свободи, вимагають уважного вивчення і обговорення. Також це вимагає додаткових фінансових витрат як для бізнесу, так і для контролюючих органів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.