На Прикарпатті від COVID-19 провакциновано лише 30% населення

Здоров'я, Новини, Суспільство

Станом на 9 вересня 230 тисяч прикарпатців отримали дві дози вакцини від COVID-19. Такі дані в рамках брифінгу оприлюднив т. в. о. генерального директора обласної клінічної інфекційної лікарні Микола Стовбан.

Про це  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Фіртка.

За словами медика, якщо взяти до уваги статистику на Міністерства охорони здоров’я, то можна побачити, що на сьогодні провакциновано лише 30% прикарпатців.

“Зараз, ми знаходимося в “червоній” зоні щодо вакцинації, як й інші області. Щоб вийти в “зелену” – необхідно провакцинувати 70% населення”, – розповів Микола Стовбан.

Також він наголосив, що найнижчий показник вакцинації спостерігається на пунктах щеплення. Обумовлено це тим, що вони розміщені у гірських та віддалених населених пунктах. Більш детальну інформацію як відбувається кампанія з вакцинації на Прикарпатті Микола Стовбан пообіцяв надати в понеділок.

У свою чергу начальник департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Дмитренко зазначив, що низький рівень вакцинованих і серед працівників освітніх закладів області.

 “Що стосується вакцинації освітян, то кількість збільшується. Ми говоримо з директорами, щоб можна було відправити мобільні бригади до шкіл. На сьогодні, в області провакциновано 30% освітян”, – додав Ігор Дмитренко.

З позитиву можна відзначити, що наразі в області не зафіксовано смертей від штаму Дельта, хоча прикарпатські медики уже зафіксували 58 хворих з даним штамом.

“З 75-ти хворих, які знаходяться на стаціонарі( ред. обласної інфекційної лікарні), 12 у важкому стані в реанімації. Жоден хворий, який прибув до нас протягом двох тижнів не був вакцинований ні першою, ні другою дозою вакцини. В жодного хворого – не підтверджено штам Дельта. За результатами тестувань – у всіх них ковід, але який штам, буде відомо на початку наступного тижня”, – зазначив Микола Стовбан.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.