ТОП-10 фільмів, наповнених дивовижною романтикою осені (фото)

Новини, Суспільство

Десять осінніх фільмів для любителів тематичних добірок. Багато глибокого неба, тонни жовтого листя, тумани, мінор і ностальгія – якщо все це для вас має значення – ці фільми для вас.

Список фільмів підібрала редакція ДзеркалоМедіа, передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

1. Легенди осені, 1995

Фільм про історію сім’ї Ладлоу – стрімка і романтична розповідь про трьох братів, їх батька і молоду і неперевершену жінку, яка змінює життя кожного з них. Дія розгортається на тлі приголомшливої, красивої незайманої природи, а операторська робота навіть удостоїлася премії «Оскар». Можна переглядати нескінченно.

2. Розумник Вілл Гантінґ

Вілл Гантінґ – 20-річний хлопець з Бостона, який раз у раз вплутується в неприємні історії. Несподівано він відкриває в собі феноменальні математичні здібності. І коли поліція заарештовує його за чергову бійку, професор математики бере його під свою опіку, але за однієї умови: Вілл має пройти курс психотерапії. Сеанси «перевиховання», які розпочалися з недовіри, поступово переростають у дружбу між Віллом і його наставником. Фільм присвячений пам’яті Алена Гінсберга та Вільяма Бероуза. Фільм досі входить до списку 250 найкращих фільмів усіх часів і народів.

3. Будинок біля озера, 2006

Прекрасна історія кохання, яка доводить, що навіть час не може розлучити закоханих. Доктор Кейт Форестер покидає свій незвичайний будинок біля озера і переїжджає. Йдучи, Кейт залишає в поштовій скриньці лист, який повинен отримати новий мешканець будинку. У будинок вселяється талановитий архітектор Алекс Уайлер. Він пише відповідь лист Кейт. Але з листів один одного вони з’ясовують, що живуть в абсолютно різний час.

4. Гордість і упередження, 2005

Сучасна екранізація роману Джейн Остін, давно стала класикою. Фільм критикують багато шанувальників версії, знятої в 1995 році. Але не можна не відзначити прекрасну гамму кольорів сучасного фільму і велику кількість розкішних пейзажів Англії кінця XVIII століття. А талановиті актори і красиві костюми нікого не залишать байдужими.

5. Осінь у Нью-Йорку, 2000

Осінній Нью-Йорк полонить своєю красою, так і хочеться прогулятися по всипаному листям парку. Саме в парку господар ресторану Уїлл Кін розлучається зі своєю коханою і в ту ж хвилину бачить Шарлотту Філдінг. Увечері він знову зустрічає її у себе в ресторані. Ловелас Уїлл миттєво пускається в нову любовну пригоду. Але незабаром він несподівано дізнається, що його обраниця хвора.

6. Солодкий листопад, 2001

Вдягнений у строгий костюм Нельсон Мосс вічно кудись поспішає і постійно зайнятий. Він не уявляє собі іншого способу життя. Але жива і ексцентрична Сара Дівер вже поспішає йому на допомогу. Якщо у неї вийде, Нельсон стане її новою перемогою в серії виправлених людських доль. Трохи сумний, ліричний фільм з чудовими акторами, яким співпереживаєш від початку і до кінця.

7. Вам і не снилося…, 1981

Фільм про кохання двох підлітків колись мав шалений успіх. Однак він не втрачає актуальності і в наші дні. Це картина для всіх віків, адже почуття першої закоханості знайоме всім. Дуже щире кіно, в якому кожна людина зможе знайти частинку своєї душі.

8. Мости округу Медісон, 1995

Франческа – дружина фермера і мати двох дітей. Несподівано в її монотонне життя втручається доля – зустріч з Робертом. Роберт вже давно звик жити сам, але ця зустріч змінює і його долю. Вони пристрасно і без оглядки закохуються, і на цю любов їм відпущено всього 4 дня. Красивий дует Меріл Стріп і Клінта Іствуда, за неспішними бесідами яких так приємно спостерігати.

9. Країна садів, 2004

Коли Ендрю Ларджман після десятирічної відсутності повертається в своє рідне місто, він зустрічається зі страждаючою епілепсією дівчиною на ім’я Сем. Вона допомагає Ендрю позбутися емоційних потрясінь і почати нове життя. Фільм дуже теплий і душевний. Після його перегляду здається, що ось тепер все дійсно буде добре.

10. Одного разу, 2015

Не фільм, а чудо! Виконавці головних ролей не професійні актори – в житті вони музиканти. Незважаючи на це, зіграли вони відмінно. Головною перевагою фільму є музика, саме вона тут є ключовим елементом, який часом навіть замінює сценарій.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.