На Прикарпатті ветеран АТО/ООС загинув від вибуху гранати (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Увечері 31 серпня у Калуші, що на Івано-Франківщині, від вибуху гранати загинув учасник АТО/ООС Анатолій Новічонок.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Голова громадської спілки “Громадське об’єднання Калущини учасників бойових дій (АТО) на сході України імені Романа Шухевича” Олександр Соколовський розповів, про інцендент.

“Він (Анатолій Новічонок — ред.) гранату поставив собі під живіт. Батько ще встиг якось вибігти з кімнати. Де він узяв гранату мені не відомо”, — розповів Олександр Соколовський.

Згодом поліцейські на офіційній сторінці у Facebook повідомили, що о 20:15 до них надійшло повідомлення від чоловіка. Він розповів, що побачив у своїй квартирі травмованого сина. Слідчі, які прибули на місце, виявили 51-річного чоловіка, який помер від травм, імовірно, отриманих внаслідок вибуху гранати.

На Прикарпатті ветеран АТО/ООС загинув від вибуху гранатиFacebook/Поліція Івано-Франківської області

Квартира, у якій стався вибух

Мешканці будинку розповіли поліцейським, що звук, схожий на вибух, почули приблизно о 16:00, але не зрозуміли, де він пролунав.

“Слідчі розпочали кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією — ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство із додатковою кваліфікацією — нещасний випадок) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України”, — йдеться у повідомленні.

Криміналісти вилучили залишки вибухового пристрою, їх направлять на експертизу.

Що відомо про бійця

Анатолій Новічонок служив у 4 батальйоні 24-й ОМБр . Уперше відправився на фронт у серпні 2014 року. У бійця залишилися дружина і діти.

Де отримати допомогу

В Україні діє безкоштовна психологічна допомога для людей у відчаї. Зокрема, працює онлайн-платформа “Розкажи мені”. За допомогою можна звернутися й до громадської правозахисної організації “Ла Страда”.

В Україні працює також кризова національна лінія запобігання суїцидів та профілактики психічного здоров’я “Lifeline Ukraine” (телефон — 7333). Вона — цілодобова, анонімна та безкоштовна.

Психологічну підтримку ви можете отримати, зателефонувавши на лінію довіри: 096 000 1558.

Психосоціальну підтримку пропонує і інформаційний центр Червоного Хреста України. Також працює національна гаряча лінія з попередження насильства “Розірви коло”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.