Прикарпатські волонтери тиждень впорядковували українські цвинтарі в Польщі (фото)

Новини, Політика, Суспільство

На Прикарпаття повернулися учасники молодіжного табору, які впродовж тижня впорядковували могили похованих на території Польщі українців.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Загалом доглянули сім цвинтарів, де знайшли останній спочинок вояки Української галицької армії, Української Народної Республіки і Української повстанської армії, розповів Суспільному член експедиції Олександр Данилюк.

В експедиції взяли участь 23 людини, які у межах “Днів добросусідства 2021” відвідали Томашівський і Грубешівський повіти Люблінського воєводства. Волонтери мешкали у школі гміни Ульгувек Томашівського повіту, звідти виїжджали впорядковувати кладовища у селах Корчмин, Тарношин, Ліски, Білосток, Потуржин, Долгобичів і Телятин, а також відвідали Люблін і Замостя.

“У Любліні стан цвинтаря досить непоганий, там могили доглянуті. Це — міське кладовище, і там вояки УНР пошановуються як і захисники Польщі, бо вони тоді були союзниками. А ось кладовища, як у Корчмині чи біля Лісок, Білостоку, то вони дуже заросли — трава у зріст людини. У такому вони занебаному стані”, — розповідає Олександр Данилюк.

Прикарпатські волонтери тиждень впорядковували українські цвинтарі в ПольщіФото/Олександр Данилюк

Могили вояків УНР на кладовищі у Любліні

За його словами, волонтери не встигли доглянути всі могили, які хотіли, бо місць, які треба було поприбирати, вистачало.

Прикарпатські волонтери тиждень впорядковували українські цвинтарі в ПольщіФото/Олександр Данилюк

Учасники експедиції упорядковують меморіал УПА в Білостоку

На завершення експедиції волонтери посадили дуб в Ульгувеку, на місці зруйнованих могил вояків Української повстанської армії.

Прикарпатські волонтери тиждень впорядковували українські цвинтарі в ПольщіФото/Олександр Данилюк

Волонтери посадили дуб на місці, де були зруйновані могили вояків УПА.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.