Доброволець Святослав Горбенко удостоєний звання Герой України посмертно

Новини, Політика, Суспільство

Звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” посмертно присвоєне солдату-добровольцю Святославу Горбенку, що був вбитий російськими загарбниками під час оборони ДАП.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Офіс президента.

Президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди за особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові.

Званням Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” посмертно відзначений боєць Добровольчого українського корпусу “Правий сектор” Святослав Горбенко, позивний “Скельд”.

Нагороду отримали батьки Святослава Горбенка Сергій Олександрович та Лариса Вікторівна.

 

Боєць загинув 3 жовтня 2014 року під час оборони Донецького аеропорту. Рятуючи травмованого побратима, він був смертельно поранений осколком танкового снаряда.

Крім того, звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” посмертно присвоєне солдату Віктору Гурняку, який загинув 19 жовтня 2014 року, коли під мінометним обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Луганської області.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.