До 30-річчя Незалежності дзюдоїсти піднялись на Говерлу (фото)

Здоров'я, Новини, Суспільство
         Учні  Івано-Франківського ДЮСШ-1 обласної ради повернулись з навчально-тренувального збору спортсменів з дзюдо, які відбувались на державній спортивній базі “Заросляк”, що знаходиться на висоті 1330 м н.р.м., має статус бази олімпійської та параолімпійської підготовки та є найвисокогірнішим об’єктом спортивно-оздоровчої інфраструктури України.
          За період десятиденного навчально-тренувального збору спортсмени відділення дзюдо Івано-Франківської ДЮСШ-1 ОР активно набиралися сил,а також здійснили підйом на гору Шпиці (1863м),Чорногірський Хребет та до озера Несамовите. Назва “Шпиці” добре описує настрій цієї гори. Природні кам’яні насипи подібні до велетенських веж. Розташовані на висоті більше 1800 метрів, вони вражають глядача масштабом, утворюючи цілі кам’яні коридори. Кожна брила — до 40 метрів заввишки.
         Таємниче  озеро Несамовите на схилі гори Туркул має завдовжки 88, завширшки 45, глибину 1,5 м і формою дещо нагадує Антарктиду. Живиться атмосферними опадами, взимку замерзає. Місцина ця завжди знаходилася колись на межі  європейських держав (прикордонні стовпчики стоять донині), а тепер  між Закарпатською та Івано-Франківською областями.
         До 30 річниці Незалежності України група дзюдоїстів школи піднялась на Говерлу,найвищу вершину Українських Карпат і найвищу точку України, її висота становить 2 061 м над рівнем моря. Розташована в гірському масиві Чорногора на межі Яремчанської міськради Івано-Франківської області та Рахівського району Закарпатської області за 17 кілометрів від кордону з Румунією.
 
       В тренувальному зборі приймали участь понад 20 спортсменів  під керівництвом досвідчених тренерів :Перета Р.П, Перета В.С., Іванцюк А. Ю.
   Побажаємо юним спортсменам нових перемог,в тому числі і олімпійських!
      Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.