Скандал! На Верховинщині розсипається недобудована школа – “Велике будівництво” (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини

У селі Красноїлля розсипається школа. Причина – неякісні будматеріали. А виділили на зведення 24 мільйони гривень.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  podrobnosti.ua.

Чотири роки тому в гірському селі Красноїлля вирішили облаштувати новий триповерховий корпус для школи. Всередині: початкові класи, спортзал, бібліотека та кабінети для груп продовженого дня. Будівельники лише залили фундамент – як горяни вже засумнівалися в якості робіт.

“Сказали, що вони поклали агрополотно, але потім виявилося, що вони таки не поклали і вони приїхали і вони це переробляли. Вони оцю передню стіну переробляли, але робили це сумбурно. Знову ж, була повінь у 2020 році, воно все замулило і все вийшло з ладу”, – каже директорка навчального закладу Марія Шкіндюк.

Як пізніше з’ясувалося, схалтурили будівельники не лише тут.

“Приїхали з прокуратури, взяли на аналіз цю цеглу – вона не придатна для будови таких великих будівель. Вона може використовуватися десь в каналізації, а не для такої будови”, – розповідає завгосп школи Василь Фуршега.

Зведений перший поверх уже почав сипатися.

За несумлінного забудовника взялися правоохоронці. Кажуть, той не лише неякісні матеріали використовував, але й отримував кошти за вигадані роботи. Збитки державі – майже пів мільйона гривень.

“Вносив недостовірні відомості в акти виконаних робіт, які складав і власноруч підписував. Зазначаючи у них роботи які фактично виконані не були”, – каже речниця управління СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар.

Як зазначила речниця обласної прокуратури Іванна Федик, на даний час кримінальне провадження щодо директора будівельної компанії скероване до суду. Йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Порушили кримінальну справу і проти працівника обласного управління капбудівництва, який підписував фіктивні акти.

“Повідомлено про підозру в службовій недбалості”, – каже Римар.

Чому не догледіли і яка подальша доля сільського довгобуду? В управлінні капбудівництва відповіді журналісти так і не отримали. Втім, дізналися інше – працівник з технагляду і досі об’їжджає із перевірками будівельні об’єкти!

Тендер на 24 мільйони гривень з будівельником управління розірвало. Та ось нового підрядника поки що немає. Тож будівництво сільської школи вже другий рік заморожене. Хоча мільйони з держбюджету на нього щороку справно надходять.

Реконструкція з добудовою навчального корпусу та спортивної зали виконується у рамках програми президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.