Україна з ягід і найдовший пиріг: масштабний фестиваль влаштували у Франківській громаді (фото)

Новини, Суспільство

На стадіоні у селі Чукалівка 14 серпня триває перший в Україні ягідний фестиваль “ZAHID BERRY FEST”. Таким способом намагаються популяризувати й розвинути українське ягідництво.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  “Галку”.

Організували дійство Асоціація «Ягідництво України», ГС «Інноваційне фермерство та кооперація» і ФГ «Беррі Прикарпаття». Фестиваль триває в колаборації з V Національним конгресом «Ягідництво та кооперація-2021».

На стадіоні облаштували фудкорти з ягідними десертами та наливками на основі ягід, які виготовляють місцеві виробники. З іншого боку локації розташувалися фермери. Всього на заході зібралися понад 30 місцевих виробників.

Сотні відвідувачів розважали зі сцени артисти. Заспівав для фестивальників й переможець «Голосу країни» Сергій Лазановський.

“Такий захід – це ще один спосіб довести, що, маючи натхнення, віру у власні сили та жагу до праці, вирощувати ягоди та розвивати вітчизняну галузь можна в будь-якому регіоні України”, – пояснив засновник фермерського господарства “Беррі Прикарпаття” Богдан Лутчин.

До слова, на фестивалі намагаються встановити ряд рекордів, серед яких – найдовший пиріг, довжиною 20 метрів і найбільша карта України з ягід.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.