На суші й на воді: у Києві готуються до парадів до ювілею Незалежності (відео)

Новини, Суспільство

На річці Дніпро та на аеродромі авіаційного науково-технічного комплексу імені Антонова пройшла підготовка до парадів у Києві та Одесі з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України. 

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ та АрміяInform.

Вранці 14 серпня Сухопутні війська Збройних сил України показали, як на аеродромі НТК імені Антонова проходить стройовий огляд піших парадних розрахунків.

Військові демонстрували готовність до парадів у Києві та Одесі з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України.

До парадів залучено 36 парадних розрахунків сил безпеки та оборони.

13 серпня на річці Дніпро відбулися спільні тренування сил сектору безпеки та оборони держави, що візьмуть участь у параді.

Учасники заходу провели тренувальне проходження малих броньованих артилерійських катерів Військово-морських сил Збройних сил України з виконанням вправ радіоелектронної боротьби, катерів Державної прикордонної служби України, Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

“Вперше за роки незалежності на річці Дніпро в районі Київського річкового вокзалу відбудеться демонстрація спільних дій сил сектору безпеки та оборони держави. До тренувань залучено майже 100 чоловік особового складу та близько 20 катерів”, – розповів представник Командування ВМС ЗСУ капітан 1 рангу Олександр Павловський.

Також була відпрацьована висадка груп спеціального призначення та десанту на необладнане узбережжя із залученням швидкісних катерів Willard та БТР-80.

Після цього відбулася показова демонстрація надання допомоги аварійному катеру з десантуванням рятувальної парашутно-десантної групи.

Передбачається, що до заходу також залучатиметься морська авіація ВМС, авіація Повітряних сил та армійська авіація Сухопутних військ ЗСУ. Зокрема, відбудеться проліт літаків Су-25, вертольотів Мі-8 та Мі-14ПЧ.

Завершиться дійство проходженням буксирів з фонтануванням і катерів комунальної аварійно-рятувальної служби, яхт і катерів яхт-клубів Києва.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.