Революційний прорив – в Україні вперше надрукують будинок (фото)

Економіка, Новини, Суспільство

Україні вперше на будівельному 3D-принтері надрукують будинок. Експеримент проведуть у селищі Недригайлів Роменського району Сумщини.

Звести будівлю планують з бетону, розмір становитиме 6х8 м, повідомляє Недригайлівська громада, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Пристрій, на якому друкуватимуть, розроблений і вироблений в Україні компанією “Меллівора”. Загалом будівельний 3D-принтер дозволяє друкувати будинки площею до 200 кв. м усього за кілька днів. А для обслуговування техніки потрібно два оператори.

Нині принтер перебуває на території Недригайлівського культурно-спортивного комплексу “Колос”. Там і зведуть унікальну будівлю. Після успішного завершення експерименту результат зможуть побачити всі охочі.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.