Реконструкція водопроводу на вул. Ринковій: закупівля досі заблокована

Новини, Суспільство

На пленарному засіданні сесії Калуської міської ради депутатка Ольга Сікора запропонувала заслухати профільного заступника міського голови щодо результатів тендеру з реконструкції водопроводу на вул. Ринковій.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Вікна.

«Як так могло статися що при такому нещасному бюджеті виграла фірма, яка запропонував найвищу ціну? Незаконне рішення скасоване Антимонопольним комітетом, тут порушення на порушенні — в наглу відкинули структуру, яка запропонувала найкращу ціну», — повідомила депутатка.

Відповів перший заступник міського голови Мирослав Тихий. За його словами, тендер відбувся в рамках законодавства, а ТОВ «Кулев-інвест» — компанія, яка запропонувала найнижчу ціну, маніпулювала. За словами Мирослава Тихого, самі лише матеріали для реконструкції водопроводу коштують більше 5 млн гривень, а «Кулев-інвест» «ціленаправлено відразу опустили ціну більш як на мільйон гривень, щоб, можливо, тендер не відбувся і ми не зробили».

Нагадаємо, 3 червня в електронній системі державних закупівель Прозоро управління будівництва та розвитку інфраструктури оголосило тендер на виконання робіт другої черги з реконструкції аварійної ділянки водопроводу на вул. Ринковій з бюджетом 5 млн 950,8 тис. гривень. Аукціон відбувся 22 червня. Документи на участь у ньому подали п’ять компаній. Їхні пропозиції були такими (у порядку зростання):

  • ТОВ «Кулев-інвест» з Івано-Франківська — 4 млн 299,9 тис. гривень;
  • ФОП Ходжаян Армен Ашотович з Івано-Франківська — 4 млн 300 тис. гривень;
  • ТОВ “КАРПАТ-БУД” з Калуша — 4 млн 705 тис. гривень;
  • ПП “Роса-ІФ” з Івано-Франківська — 4 млн 899, 996 тис. гривень;
  • ПП “НАКО ІНВЕСТ” з Івано-Франківська — 5 млн 499,390 тис. гривень.

Таким чином. остаточні пропозиції чотирьох з п’яти компаній (і початкові пропозиції двох) були нижчими за 5 млн гривень.

Переможцем тендеру визнали ПП «НАКО ІНВЕСТ» — компанію, яка запропонувала найвищу ціну на аукціоні.

Решті учасників кваліфікаційна комісія замовника — управління будівництва та розвитку інфраструктури — відмовила.

9 липня ТОВ «Кулев-інвест» подало скаргу не порушення процедури закупівлі та рішення замовника до Антимонопольного комітету України.

22 липня відбулося засідання колегії з оскарження публічних закупівель Антимонопольного комітету України, на якому розглянути скаргу ТОВ «Кулев-інвест». Колегія постановила: зобов’язати управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції ТОВ «Кулев-інвест» та рішення про визначення ПП «НАКО ІНВЕСТ» переможцем за процедурою закупівлі. Це рішення може бути оскаржене до суду.

Як повідомив у коментарі «Вікнам» начальник управління будівництва та розвитку інфраструктури Богдан Грущак, до суду не подають. Адже в такому разі справа затягнеться у часі, відтак виконати роботи у поточному році на вдасться. Станом на 4 серпня процедура закупівлі на Прозоро заблокована. Після її розблокування, повідомив Богдан Грущак, відбудеться засідання тендерного комітету управління, який і прийматиме рішення щодо цієї закупівлі.

Між тим час іде, а до робіт, які планували виконати до початку опалювального сезону, в Калуші не приступають. Нагадаємо також, що на другу чергу робіт з реконструкції водопроводу у бюджеті є 4,8 млн гривень. Тож якби договір було укладено на вищу ціну, то міській раді довелося б вишукувати і виділяти додаткові кошти на цей проєкт.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.