У Печеніжині померла найстарша жителька Івано-Франківщини (відео)

Новини, Суспільство

У Печеніжині померла найстарша жителька Івано-Франківщини Пелагея Козьменко.

Про це повідомляють на сторінці територіальної громади у Facebook, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Пішла з життя доброзичлива, мудра, мужня, цікава жінка, яка з молодих років і до останніх днів життя палко молилася за Україну, народ, рідних та односельців”, — йдеться у дописі.

13-го травня жінці виповнилося 109 років (за документами 107). Пелагея Козьменко пережила дві війни, голод, втратила рідних та оселю. Також жінка допомагала бійцям УПА — шила для них одяг.

Всі ми з глибоким сумом сприйняли звістку про смерть найстаршої жительки громади Пелагеї Козьменко.

13 травня цього року пані Пелагея відсвяткувала 107 років. За своє довге життя пережила чимало: дві війни, голод, втратила рідних та оселю. Без діла ніколи не сиділа, працювала з 13-ти років.

Пішла з життя доброзичлива, мудра, мужня, цікава жінка, яка з молодих років і до останніх днів життя палко молилася за Україну, народ, рідних та односельців.

Важко знайти слова втіхи, коли зупиняється серце близької людини, проте світлі спогади про тих, хто залишив по собі добрі справи та чесно прожив своє життя, завжди будуть сильніші, ніж смерть! Поділяємо біль та горе рідних! Нехай земля буде пухом! Вічна та світла пам’ять!

Пригадати, якою ж була Пелагея Козьменко та прочитати про життя довгожительки ви зможете за посиланнями⤵️
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=OIrsCoUdhRw
https://suspilne.media/50587-peretnuti-stolitnu-mezu-istor…/
https://dzerkalo.media/…/peretnuti-stolitnyu-meju-istoriya-…

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.