Прикарпатські медики отримали 26 карет швидкої допомоги

Новини, Суспільство

Сьогодні, 3 серпня в середмісті Івано-Франківська структурні підрозділи КНП «Обласний клінічний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» отримали ключі від новеньких автомобілів швидкої допомоги.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на кореспондентку Бліц-Інфо.

За словами директора КНП «Обласний клінічний центр екстренної медичної допомоги та медицини к катастроф Івано-Франківської обласної ради» Мирона Матейка, за кошти державного бюджету для нашої області закупили 26 карет швидкої.

“Ми отримали 15 автомобілів класу “Б”, та 11 класу “С” (реанімобілі). Чотири автомобілі залишаться у франківську для нашого Центру, решту отримають гірські і передгірські райони. Якщо МОЗ до кінця року закупить ще одну партію “швидких”, то ми повністю оновимо автопарк”,- каже Матейко.

Як зауважив голова обласної ради Олександр Сич, швидких автомобілів на базі “Фольксвагена” в прикарпатських медиків ще не було, тоє говорити про якість цих авто не можна.

“Вони придбані за кошти державного бюджету, а “дарованому коневі в зуби не заглядають”. Якби ми їх купували за кошти обласного бюджету, або якби закупку доручили нам, то ми б дивилися, які машини і з яким обладнанням краще працюють на нашій території. Побачимо, як вони будуть себе вести в наших умовах. Можливо і добре себе зарекомендують. Хоча, я вважаю, що краще виходити з апробованих варіантів”,- сказав Олександр Сич.

Як зауважив Мирон Матейко, в попередніх автомобілях, які закуповували, були апарати ЕКГ з дистанційною передачею даних, а тут – немає.

“Бригада швидкої скидають кардіограму в медзаклад і медики вже бачать якого пацієнта до них везуть і готуються”,- пояснює чиновник.

Після оглядин нової техніки, медикам вручили ключі від автомобілів.

Зокрема автомобілі класу “С” (реанімобіль) отримали:

Івано-Франківська станція – 4 автомобілі

Долинська станція, Калуська, Коломийська, Косівська і Надвірнянська станція отримали по одному автомобілю

Відділ медицина катастроф – 2 автомобілі

По одному автомобілю класу “В” отримали: Болехів, Перегінськ, Рожнятів, Отинія, Печеніжин, Кути, Яблунів, Космач, Богородчани, Солотвин, Яремче, Микуличин, Ланчин, Городенка, Лисець.

За словами старшої фельдшерки Коломийської станції Галини Васкул, Коломия тепер забезпечена машинами для лікарських бригад, але потрібна ще одна машина для фельдшерської бригади.

“Зараз ми отримали три нові машини. Одна класу С для Коломийської станції і дві класу “В” для Отинії друга для Печеніжина. Там були УАЗи, а зараз вони будуть мати нові машини. Звичайно, що і доїзд і апаратура в цих авто покращить обслуговування для людей”, – каже Галина Васкул.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.