Літня відпустка: відомо, де цьогоріч відпочивають жителі Західної України

Без рубрики

Минулого року через пандемію COVID-19 багато українців були змушені істотно скорегувати плани на відпустку. Чи змінилася ситуація в цьому році?

Як показують результати липневого соціологічного опитування Research & Branding Group, цьогоріч відпускні плани українців повернулися до допандемічних показників, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Так, в цьому році 38% українців провели або планують провести відпустку вдома (торік таких було в півтора раза більше), 21% відпочивали на морі в Україні (минулого року таких було в півтора раза менше), 13% – на дачі (так само як і того року), 6% – в іншому населеному пункті України (торік таких було в 6 разів менше), 5% обрали море за кордоном і ще 3% відпочивали в інших місцях за кордоном.

Найчастіше мешканці Західної України обирають відпочинок у Карпатах. Крім того, 13% обирають відпочинок на морі на території України. Також 12% відпочивали на дачі або у селі. Лише 5% мешканців Західної України провели або планують провести літо на морі за кордоном.

Додамо, що кожен восьмий житель України (13%) в цьому році ще не був або не планує відпустку, що можна порівняти з торішніми настроями, а 6% ще не визначились. Водночас жителів, які не були цьогоріч у відпустці найбільше у Західному та Центральному регіонах (7%), а найменше – у Східному регіоні (4%).

Зауважимо, що найчастіше планують провести відпустку вдома українці старшої вікової групи «60+», водночас серед старших українців і серед сільських жителів менше тих, хто планує морський відпочинок в Україні або відвідування інших населених пунктів нашої країни.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.