Руслан Хомчак призначений першим заступником секретаря РНБО (фото)

Новини, Політика

Руслан Хомчак призначений першим заступником секретаря РНБО.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Президент України Володимир Зеленський своїм указом призначив генерал-полковника Руслана Хомчака першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони. Він замінить на цій посаді звільненого Михайла Коваля.

Згідно з Указом №322/2021, на цю посаду призначається колишній головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак.

“Призначити Хомчака Руслана Борисовича першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України”, – повідомляється у документі.

Відповідно документу №321/2021, який був оприлюднений на сайті глави держави у вівторок, стало відомо про звільнення Генерал-полковника.

“Звільнити Коваля Михайла Володимировича з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України”, – йдеться в указі.

Генерал-полковник Михайло Коваль з березня по липень 2014 року виконував обов’язки міністра оборони України.

З липня 2014-го по січень 2015 року – заступник секретаря РНБО. Коваль був призначений на посаду першого заступника секретаря РНБО 17 лютого 2015 року

27 липня, президент України Володимир Зеленський призначив Генерал-майора Валерія Залужного новим Головнокомандувачем Збройних сил України.

До призначення генерал-майор очолював оперативне командування «Північ», до цього був начальником Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ — першим заступником Командувача об’єднаних сил.

Генерал-майор Валерій Залужний

У 2017 році був на посаді начальника штабу — першого заступника командувача військ оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У 2009-2012 роках командував 51-ї окремою механізованою бригадою.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.