Діагностика, лікування розсіяного склерозу, поради лікаря та досвід пацієнта (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини, Суспільство

У рамках проекту «Медицина Прикарпаття» кореспонденти щоденної онлайн – газети Голос ІФ зустрілися із лікарем, кандидатом медичних наук, доцентом Олександром Дорошенком та його пацієнтом, хворим на розсіяний склероз, керівником профільної громадської організації Романом Нижником.

Детальніше про діагностику та методи лікування хворих на розсіяний склероз можна дізнатися на сайті лікувально – діагностичного центру Neuro Global посилання на який ви знайдете у описі до відео.

Подробиці у відео від  Голос ІФ:

Довідка від Голос ІФ:

Розсіяний склероз, або множинний склероз (МС, або лат. encephalomyelitis disseminata) — хронічне запальне захворювання центральної нервової системи, при якому власні імунні клітини організму хворого атакують мієлін, «ізолюючу оболонку», котра оточує нервові волокна. Мієлінова оболонка відіграє вирішальну роль в роботі центральної нервової системи.

Це спеціалізована збагачена ліпідами мембрана, яка забезпечує швидку й ефективну передачу електричних імпульсів. При розсіяному склерозі автоімунна атака на мієлінову оболонку спричиняє різні неврологічні розлади, в першу чергу втрату моторної функції. При розсіяному склерозі відбувається одночасне ураження відразу декількох відділів нервової системи, що в підсумку призводить до появи найрізноманітніших неврологічних симптомів. Втрата мієліну порушує зв’язок частин нервової системи, в результаті чого виникає значна кількість ознак та симптомів, включаючи фізичні, розумові та, іноді, психічні проблеми. МС може мати кілька форм, в яких нові симптоми проявляються окремими приступами (форми з рецидивами) чи накопичуються з часом (прогресуючі форми). В періоди між приступами симптоми можуть повністю зникати; однак, часто мають місце постійні неврологічні проблеми, особливо з розвитком хвороби.

Станом на 2018 р. близько 2-3 млн. людей у всьому світі були уражені цією хворобою. Показники з різних частин світу та різних категорій населення значно відрізнялися. Зазвичай, хвороба починається у віці від 20 до 50 років. Жінки хворіють вдвічі частіше, ніж чоловіки.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.