Смачна Україна: що скуштувати в різних областях, щоб сповна пізнати кухню (фото)

Новини, Суспільство

Україна колоритна не тільки краєвидами, але й різноманіттям страв. Якщо запитати українця про національну страву, то напевно, крім борщу він назве ще декілька смаколиків зі свого регіону.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на на 24 канал.

Чи пробували Ви легендарні деруни та пекучий гірський бограч, прославлені галушки й дунайські оселедці, різні варіації борщів, пиріжків, печені тощо?

За дерунами – на Полісся

Раціон північних областей країни відрізняється калорійністю та цікавими поєднаннями складових. Ймовірно, це стало “причиною” розповсюдження та вдосконалення фірмової страви – дерунів. Вони є брендом Полісся, навіть є щорічний фестиваль, на якому можна спробувати цю хрумку та апетитну картопляну страву у різних господинь.

Меню рибальського краю: прямуйте на Південь

Справжній рай українського рибацтва розташований у Вилково. Дніпро, Південний Буг, Дністер і Дунай об’єднують свої сили, саме тому варто спробувати феномен гастрономічної мапи півдня – дунайський оселедець. З них місцеві господині готують понад 20 страв, тож для кожного віднайдеться свій смак!

А от Одеса відома своєю Ца-ца (смажена тюлька), биточками з бичків та рибою-фіш (начинена риба без кісткок).

Полтавська галушка

Це унікальна гастрономічна традиція виключно Полтавщини. Це є неймовірне поєднання повітряного пухкого тіста та начинки або поливки. Не варто плутати з клецками.. Хоча ті, хто хоч раз пробував полтавські галушки – вже ніколи не забуде смак кулінарного шедевра!

Сезонність Східної України

Зважаючи на важкий індустріальний труд та степовий клімат, тут багато страв носять дуже сезонний характер. А кінцевий продукт є оптимально поживним, додавати бадьорості та енергії. Першою стравою влітку тут традиційно пропонують окрошку. Холодний суп, приготований на сироватці або квасі, а “начинкою” є овочі та ковбаса.

Бограч та банош – візитівки кухні на заході країни

Бограч, за традицією, готують на відкритому вогні. Це вважається першою стравою, хоча деякі господині роблять її такої густою та поживною, що й друге можна не подавати. Готують його на жирному бульйоні, з картоплею, перцем, грибами, але все залежить від уподобань господині. А якщо лишаться сили, то після бограчу замовляють банош – традиційну кукурудзяну кашу, що вариться на сметані чи вершках, а заправляється тільки натуральною бринзою і салом.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.