Всеволод Андрусів взяв участь у засіданні Консультативної ради у справах ветеранів у Києві (відео)

Відео-новини, Новини, Політика, Суспільство

В Офісі Президента відбулося засідання Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України, у якому серед інших прийняв участь голова консультативної ради при  Івано-Франківській ОДА Всеволод Андрусів, представники Міністерства у справах ветеранів, Офісу Глави держави.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Як зазначив голова ради Сергій Куніцин, зустріч у такому складі відбувається вперше, тож мета сьогоднішнього засідання – обговорення діяльності цього органу в Києві та областях, знайомство з очільниками ради.

Одним з важливих питань він також назвав ознайомлення учасників зустрічі та затвердження меморандуму про взаємодію.

«Найголовніше – ми маємо вибудувати таку співпрацю, коли немає головного чи меншого за значенням регіонального представництва. Ми – не очільники, ми всі рівні за значенням і маємо працювати задля відстоювання інтересів ветеранів у всіх куточках країни», – наголосив Сергій Куніцин.

Голова Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України Альона Вербицька, яка також брала участь у зустрічі, поінформувала її учасників про діяльність очолюваного нею органу. Вона наголосила на важливості налагодження взаємодії з кожним з учасників, щоб захисники України в разі потреби мали доступ до справедливості й об’єктивного розгляду кримінальних проваджень і судових рішень у справах проти них.

Заступник міністра у справах ветеранів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Володимир Левчук розповів про свій напрям діяльності, зокрема про реалізацію ініціативи зі створення цифрового реєстру ветеранів. За словами заступника міністра, нині триває тестування його роботи, до Дня Незалежності запланована презентація електронного кабінету ветерана.

Окремо Сергій Куніцин виніс на розгляд питання щодо збільшення фінансування низки програм для ветеранів, зокрема щодо забезпечення житлом захисників України. Адже серед них – багато переселенців із тимчасово окупованих Криму та окремих районів Донбасу, чиє майно залишилося на непідконтрольній нині території. Йдеться про близько 4 тис. ветеранів, які потребують житла. Наразі фінансування в обсязі 280 млн грн на рік дає змогу закрити близько 7% від загальної потреби.

Тож Консультативна рада у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України має на меті звернутися до Міністерства ветеранів щодо порушення на рівні уряду питання про внесення змін до бюджету на поточний рік задля збільшення фінансування вказаної програми та роботи над закладенням до бюджету на 2022 рік більшої суми.

Подробиці у сюжеті від Голос ІФ:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.