Сморід і шкідливі речовини: на Рогатинщині місцеві жителі скаржаться на роботу підприємства (фото)

Новини, Суспільство

Мешканці села Конюшки Рогатинського району та навколишніх населених пунктів скаржаться на роботу ТзОВ “Нілена”, яке займається виробництвом та переробкою сільськогосподарської продукції. Жителі зазначають, на вулиці стоїть жахливий сморід, через який неможливо дихати.

З відповідною проблемою звернулася до редакції РАІ Любов Рибак з Долини, уродженка села Чагрів, що на Рогатинщині, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Жінка розповіла, що зверталася до колишнього голови Івано-Франківської ОДА Андрія Бойчука, проте результату це не дало. Також Любов Рибак надсилала звернення начальнику Державної екологічної інспекції Карпатського округу Головного державного інспектора з охорони навколишнього середовища Миколі Ладовському, на що отримала таку відповідь:

Проте після цієї відповіді змін не відбулося. За її словами, всі відходи, які залишаються, разом зі шкідливими речовинами просто зливаються у придорожню самостійно облаштовану канаву. Унаслідок витоку відходів у селі утворилося болото, через яке селяни не можуть дихати чистим повітрям, адже доноситься жахливий запах.

Мешканці у безвихідній ситуації, адже не мають підтримки ані від місцевої влади, ані від обласної. А підприємство далі продовжує забруднювати навколишнє середовище. Проте селяни не здаються і продовжуватимуть стукати в усі двері, аби їх почули.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.