Вступна кампанія 2021: найпопулярніші серед абітурієнтів спеціальності у франківських вишах

Новини, Суспільство

Вже тиждень триває прийом заяв та документів випускників, які вступають до вишів за результатами ЗНО, а також додаткових іспитів та творчих конкурсів.

Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ, з посиланням на Фіртку.

Про перелік спеціальностей, які мають найбільший попит серед абітурієнтів прикарпатських вишів – Освіта.ua.

Відтак, Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника на сьогодні налічує вже понад 16 тисяч заяв від вступників. Найпопулярнішою спеціальністю за кількістю таких заяв є германські мови та літератури (переклад включно), де перша – англійська мова. Охочих вивчати цю мову ПНУ вже понад 600 абітурієнтів, проте ліцензійний обсяг становить всього 135 місць. Натомість галузь «Математика і статистика» поки налічує всього п’ять заяв.

В Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу за тиждень вже подано понад 6 тисяч заяв випускників закладів середньої освіти. Цьогоріч пальма першості передалась галузі «Інформаційні технології», оскільки налічує найбільшу кількість поданих заяв – понад 400. Найменша кількість охочих зараз на спеціальності «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» – всього вісім.

Що стосується Івано-Франківського національного медичного університету, то найбільша кількість поданих абітурієнтами заяв станом на сьогодні поки на спеціальностях «Стоматологія» та «Фармація, промислова фармація» – понад 400 на кожній. Найменше охочих абітурієнтів у ІФНМУ на спеціальності «Педіатрія» – трохи більше сотні.

Нагадуємо, що цьогоріч прийом заяв та документів закінчується 23 липня о 18:00 год для осіб, які вступають за результатами ЗНО, а також вступних іспитів та творчих конкурсів.

Загалом, вступна кампанія триватиме до 30 вересня, як кінцевої дати зарахування на навчання контрактників.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.