Прикарпаття – на останніх позиціях у реалізації програми “Велике будівництво”

Економіка, Новини, Суспільство

В Івано-Франківську обговорили реалізацію програми Президента України “Велике будівництво” на Прикарпатті.

Про це мова йшла сьогодні, 20 липня, на нараді в голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Галицький кореспондент“.

“В області загалом реалізуються будівельні проєкти по восьми напрямках. Одним з основних напрямків є програма “Велике будівництво”. У ньому залучені шість замовників. Передбачено 197, 3 млн грн, 74,7 млн грн з яких вже виділили”, — розповів Володимир Рачкевич, заступник директора департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА.

За його словами, під час програми планують збудувати такі об’єкти: чотири школи, два дитячі садки, чотири спортивні споруди, три об’єкти культури.

“На сьогодні роботи ведуться на 11 об’єктах. Оголошено тендер на будівництво школи в селі Красноїлля Верховинського району. Будівельна готовність об’єкту 20 %. Роботи не ведуться, бо ще не відбувся сам тендер”, -пояснює Володимир.

Посадовець зауважив, що є деякі проблемні об’єкти, над ними потрібно працювати прискіпливіше.

За останній тиждень динаміка будівництва в середньому на всіх об’єктах — 1%. Володимир Рачкевич пояснив, що така динаміка ставить область на одне з останніх місць серед інших областей.

Світлана Онищук на це сказала, що негативно оцінює роботу по реалізації цієї програми.

“Наша область на останніх позиціях серед інших по реалізації програми. Ми не можемо цього допустити, у нас спливає час, а ми ще тендери чекаємо. Ми ще працюємо з документацією, а ми вже давно повинні працювати, повинні виконувати роботи. Їх треба активізувати. Як суспільство має приймати такий стан справ?” — наголошує Світлана Онищук.

Голова ОДА зауважила, що кожен об’єкт будівництва бере під свій контроль.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.