При Івано-Франківській ОДА створять Офіс децентралізації

Новини, Політика

Із січня поточного року новостворені територіальні громади Прикарпаття перейшли на прямі міжбюджетні відносини із державним бюджетом.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт ОДА.

Тож, багатьом громадам необхідна підтримка та методична допомога.

Про це під час сьогоднішньої наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, головами РДА, головами районних рад, міськими, селищними та сільськими головами повідомила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

За її словами, із січня поточного року новостворені територіальні громади Прикарпаття перейшли на прямі міжбюджетні відносини із державним бюджетом. Тож, багатьом громадам необхідна підтримка та методична допомога. Саме ці функції виконуватиме Офіс децентралізації, який працюватиме при обласній державній адміністрації.

«У рамках реформи децентралізації усі територіальні громади області з початку цього року перейшли на прямі міжбюджетні відносини із державою. Вони отримали можливість розпоряджатися своїм фінансовим ресурсом і на цьому етапі свого розвитку громади потребують фахової підтримки і допомоги, – повідомила Світлана Онищук. – Тож, функціонування при обласній державній адміністрації Офісу децентралізації допоможе громадам ефективно розвиватися і ставати фінансово спроможними».

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.