На Прикарпатті 13 садиб приймали дітей, не маючи дозволу

Кримінал, Новини, Суспільство

На Прикарпатті за чотири дні спецкомісія виявила 13 приватних закладів, що не внесені до державного реєстру таборів для оздоровлення дітей. На момент перевірок у них відпочивали півтисячі дітей.

Про це сьогодні на нараді у голови ІФ ОДА повідомив керівник ГУ “Держпродспоживслужи” в області Роман Гурський.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галицький кореспондент.

«В області зареєстровано два випадки захворювання дітей під час оздоровлення. Ці випадки зареєстровані у суб’єктів господарювання, які не мають дозволу на це. Ми розпочали моніторинг усіх віл, садиб, готелів. Визначаємо, чи там є діти», – повідомив фахівець.

За його словами, за чотири дні було перевірено 104 заклади, у 13 з них зареєстрували відпочинок організованих груп дітей. Разом 570 дітей.

Головним чином перевірки проводять у Верховинському, Косівському районах та Яремчанській ОТГ.

Як пояснив Гурський, кожен підприємець має право зареєструватися у державному реєстрі і законно приймати організовані групи дітей на відпочинок.

«Думаю, за два тижні ми закінчимо перевірки. І будемо знати приблизно, де можуть прйимати дітей, – говорить посадовець, – Ніяких фінансових витрат підприємець не несе, щоб зареєструватися для прийому дітей».

Як зауважила голова ОДА Світлана Онищук, у неї є звернення про роботу незаконних баз відпочинку. Відтак, посадовиця також звернулася до поліції, щоб перевірити законність діяльності таких закладів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.