Херсонські кавуни за рік подорожчали втричі

Економіка, Новини, Суспільство

Цього тижня на українських ринках в продажі з’явилися перші партії кавунів ранніх сортів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Перший Діловий .

За словами виробників, цьогоріч сезон кавунів почався майже на 2 тижні пізніше, аніж у минулому році. Фермери зазначили, що через несприятливі погодні умови деяким виробникам довелось заново пересівати площі під кавунами.

Українським баштанникам розпочати сезон з настільки високих цін дозволила обмежена пропозиція даної продукції на ринку. Станом на сьогодні, ціни на кавуни коливаються в межах 9-12 гривень за кілограм. А це у 2,7 раза дорожче, ніж у 2020 році. До прикладу, в 10 числах липня минулого року ціна варіювалася в діапазоні 3-5 гривень за кілограм.

Більш масово на ринок з місцевими кавунами виробники планують вийти після 20 липня. Як правило, пік сезону ґрунтового кавуна в Україні припадає на середину серпня і тоді ціни в даному сегменті починають різко знижуватися.

Нагадаємо, українцям пообіцяли зниження цін на продукти харчування.

Водночас, українці можуть залишитися без винограду і яблук. В поточному сезоні, внаслідок ряду причин, фермери можуть знищити частину врожаю.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.