На Яремчанщині дощі підтопили кілька господарств та будинків (фото)

Новини, Суспільство

Унаслідок проливних дощів на території Надвірнянського району, зокрема, у селах Яблуниця і Бистриця Поляницької територіальної громади, відбулося підтоплення п’яти житлових будинків і п’яти дворогосподарств. До семи житлових будинків  було тимчасово обмежено під’їзд.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “ГК”.

Оглянути наслідки стихії на місце події прибула голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук. Спільно з керівниками профільних структурних підрозділів облдержадміністрації та відповідних служб керівниця області побувала на місцях підтоплення та поспілкувалася з головою Поляницької ТГ.

На переконання Світлани Онищук, зважаючи на часті повені та паводки у гірських районах, першочергово необхідно проводити заходи для запобігання їх виникнення. Це, зокрема, руслоочисні та берегоукріплюючі роботи.

«Упродовж останніх років на території Прикарпаття ми спостерігаємо часті паводки та повені. Це завдає значних збитків дорожній інфраструктурі, приватному сектору, несе загрозу життю людей, – зазначила Світлана Онищук. – Тому дуже важливо протидіяти саме причинам виникнення надзвичайних ситуацій, аніж ліквідовувати наслідки стихії».

Керівниця області наголосила, що до проведення превентивних заходів із запобігання виникнення надзвичайних ситуацій повинні активно долучитися і територіальні громади, адже лише спільними зусиллями можна відвернути небезпеку.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.