На Івано-Франківщині розпочалися жнива

Економіка, Новини, Суспільство

У департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації повідомляють, що окремі сільськогосподарські підприємства області вже обмолотили перші п’ятсот гектарів озимого ячменю.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галичину.

Середня урожайність складає понад 50 ц/га.

«Цьогоріч у всіх категоріях господарств до збирання є 155 тис. га зернових культур, в тому числі 84,5 тис. га ранніх зернових. Очікують отримати валовий збір на рівні минулого року – 826,5 тис. тонн. Наразі вже завершено роботи з підготовки зернозбиральної техніки, токів, зерноскладів та елеваторів до приймання зерна урожаю поточного року», – йдеться у повідомленні пресслужби Івано-Франківської ОДА.

В області працюватимуть 10 хлібоприймальних елеваторів загальною ємкістю 508 тис. тонн. Крім того, в сільськогосподарських підприємствах знаходиться понад 200 зерносховищ місткістю 190 тис. тонн. Приведено в готовність 63 зерносушильні комплекси, завершено ремонт зерноочисних машин. Наявних потужностей достатньо для очистки і зберігання вирощеного урожаю. На особливому контролі – збирання насінницьких посівів, захист урожаю від пожеж.

Враховуючи наявність у аграріїв високопродуктивних зернозбиральних комбайнів, прогнозують провести основні жнива впродовж 15-20 робочих днів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.