Послуги мобільного зв’язку зростуть в ціні

Економіка, Новини, Суспільство

Українські парламентарії хочуть збільшити рівень оподаткування для операторів мобільного зв’язку.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на FBC.ua.

Відповідний законопроект нардепи вже прийняли в рамках першого читання останнього засідання.

Йдеться про документ №5600, який пропонує змінити рівень податків для багатьох сфер бізнесу.

Не виключенням стали й мобільні оператори, які повинні будуть платити більше за те, що використовують радіочастоти країни.

В середньому податок можуть підвищити на 5%. Як прокоментувала директор однієї з таких компаній, для її підприємства такий податок складе майже 40 млн гривень протягом року.

“Для нашої компанії додаткове податкове навантаження складе майже 40 млн гривень протягом року, і відповідно ці кошти могли б піти якраз на розгортання мережі“, – сказала вона.

Тим часом в ДФС України розмірковують над тим, як утримувати податки з доходів, які українці отримують від покупки та продажу криптовалюту. Наразі відповіді на питання «як» ще немає, але механізми вже в розробці.

На сьогодні немає жодного правового регулювання, яке б дозволило обкласти такий дохід громадянина України.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.