Водій, який на смерть збив двох людей, отримав шість років ув’язнення

Новини, Суспільство

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок водію вантажівки, який смертельно травмував двох чоловіків в Отинії.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

 

Трагедія сталась 27 серпня 2016 року в смт.Отинії. Близько 14:00 водій автомобіля марки ГАЗ-5312, перебуваючи у стані алкогольного спяніння, зіткнувся з мотоциклом «Сузукі», на якому їхало двоє чоловіків.

У результаті порушення водієм вантажівки Правил настала дорожньо-транспортна пригода, унаслідок якої загинули водій мотоцикла та його пасажир.

Обвинувачений вину в інкримінованому злочинному діянні визнав частково та вказав, що, не доїжджаючи до початку повороту, в порушення Правил дорожнього руху, почав повертати навскіс і з’їхавши передніми колесами з дороги притормозив, оскільки там був різкий перепад висот. В цей час, пасажир вантажівки, крикнув «мотоцикл», і він почув удар в задню частину автомобіля справа. Вийшовши із автомобіля побачив, що у автомобіль в’їхав мотоцикл, який знаходився у канаві на протилежній стороні дороги за кілька десятків метрів та двоє осіб, які були мертвими, пише “Галка” з посиланням на “Галичину”.

Заявлені цивільні позови не визнав, посилаючись на те, що загиблий під час ДТП керував транспортним засобом, що також є джерелом підвищеної небезпеки, тому відповідно до ст. 1188 ЦК України шкода відшкодовується на загальних підставах. Переконаний, що причиною загибелі мотоцикліста є його груба необережність, що полягала в тому, що він не мав посвідчення водія відповідної категорії та реєстраційного документа на транспортний засіб, який не був зареєстрований у встановленому порядку, перебував без мотошолома та перевозив пасажира, також без шолома. При цьому значно перевищив допустиму в населених пунктах швидкість та несвоєчасно реагував або взагалі не реагував на небезпеку.

Суд визнав чоловіка винуватим за ст. 286 ч. 3 КК України та призначив покарання – шість років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки.

Початок строку відбуття покарання рахуватимуть з моменту фактичного затримання обвинуваченого, після вступу вироку в законну силу.

Крім того, суд вирішив стягнути з обвинуваченого майнову та моральну шкоду завдану родичам загиблих.

Вирок виніс суддя Володимир П’ятковський.

 

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.