В Україні вводять штраф до 51 тис. грн. за перевищення габаритно-вагових норм автомобілів

Новини, Суспільство

Президент підписав закон, який має закріпити можливість автоматичної фіксації порушень габаритно-вагових параметрів.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт Президента.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю» № 1534-ІХ, який Верховна Рада ухвалила третього червня 2021 року.

“Документ покликаний законодавчо закріпити можливість автоматичної фіксації порушень габаритно-вагових параметрів. Також закон розширює повноваження Укртрансбезпеки в частині здійснення габаритно-вагового контролю, зокрема надає їй право стягувати в судовому порядку плату за проїзд вантажівок, які порушують габаритно-вагові норми”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, документ встановлює відповідальність вантажовідправника як першої ланки у вантажних перевезеннях і значно посилює відповідальність автоперевізників за недотримання габаритно-вагових норм.

За перевищення вагово-габаритних нормативів від 5% до понад 30% передбачений штраф в розмірі від 8500 грн до 51000 грн.

Раніше Глава держави наголошував, що перевантажений автотранспорт руйнує дорожню інфраструктуру, і йдеться не лише про старі дорогі – розбиваються навіть новозбудовані траси.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.