Руслан Марцинків провів нараду на Франківському сміттєзвалищі (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

29 червня міський голова Руслан Марцінків провів оперативну нараду на сміттєзвалищі комунального підприємства “Полігон”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Директор КП Юрій Мороз розповів про роботу підприємства.

За його словами, на території сміттєзвалища знаходиться 2,5 мільйони тонн відходів.

“Минулий рік був тяжкий, тому сортувальну лінію ми запустили лише у червні. Нам вдалося відсортувати 212 тонн корисної сировини за яку вдалося отримати 411 000 гривень”, – каже Мороз.

Минулого року чистий прибуток “Полігону” склав 731 тисячу гривень, а за п’ять місяців поточного року вже вдалося заробити понад один мільйон гривень.

Мороз називає головною проблемою те, що їм вже багато років не вдається розпочати будівництво сміттєпереробного заводу.

“Кажуть, що ця територія, яка нам потрібна для заводу, то вона розрахована на будівництво житла для військових. Ну, але ж всі розуміють – тут мільйони тонн сміття, а через пару метрів будувати житло… Ми без заводу ще не довго протягнемо, земля закінчується, тому він нам потрібен”, – наголошує комунальник.

КП “Полігон” також займається виловом і стерилізацію безпритульних тварин. У селі Павлівка побудували невеликий центр по перетримці тварин. У середньому в рік в Центрі перебувають 60 тварин, а вул. Чорновола у Івано-Франківську – 10.

Подробиці у сюжеті від Голос ІФ:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.