«Українці мають жити довше!» – Президент України Володимир Зеленський (фото)

Здоров'я, Новини, Політика

У Києві розпочався Всеукраїнський Форум Україна 30. Сьогодні спікери поговорять про популяризацію спорту, а зіркові учасники сесій розкажуть про модний тренд на те, щоб бути здоровим та розкриють секрети здорового способу життя.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ФБ голови Івано-Франківської ОДА Андрія Бойчука.

“Розпочався перший день Всеукраїнський Форум Україна 30. Сьогодні ми говоримо про здоров’я всіх українців, про те, як продовжити тривалість життя людей та популяризувати спорт.
Тема здоров’я була актуальна у всі часи. Але у 2020 році, під час пандемії, вона набула особливого статусу. Всі одразу зрозуміли наскільки важливе здоров’я.
Зараз світ, зокрема й Україна бореться із #COVID-19. Всі сили буквально кинуті на цю справу. Але, як сказав Президент України Володимир Зеленський , нам потрібно зробити реальні висновки з цієї кризи та вийти з неї сильнішими. Не треба чекати нового виклику, щоб знову згадати про здоров’я. Треба мати загартовану медичну систему і загартовану націю.
Для цього в Україні стартує нова загальнонаціональна програма Президента “#ЗдороваУкраїна”. Її розробив Офіс Президента України спільно з Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство молоді та спорту України , Міністерство освіти і науки України, а також з багатьма спеціалістами та експертами. Програма направлена на всі вікові категорії й всі групи населення. І її головна мета, як наголосив Володимир Зеленський, – зробити так, щоб українці жили довше.
В Україні чисельність населення зменшується кожного року. Але цю ситуацію можна і треба змінювати. “Українців має народжуватися більше, а помирати менше”, – наголоси глава держави.
Перш за все турбуватись про здоров’я потрібно з дитинства. Саме тому перша складова програми “Здорова Україна” – це модель здорової школи, яка працюватиме різнобічно на зміцнення здоров’я всіх школярів.
Для старших є дві наступні складові програми, які покликані запобігти передчасним смертям. Зокрема, для осіб, яким виповнилося понад 50 років, будуть запроваджені медичні чекапи, повні медичні обстеження кожні два роки. А для деяких категорій – кожного року.
Також програма “Здорова Україна” передбачає створення активних парків та майданчиків в усіх куточках держави. Це будуть локації, де спорт стане доступний кожному. Люди отримають можливість без дорогих тренажерів та персонального тренера займатися спортом разом з олімпійськими чемпіонами, зірками українського спорту, кіно, музики та телебачення.
Володимир Зеленський сказав, влада прагне, щоб тисячі та десятки тисяч активних парків та майданчиків з’явилися по всій Україні: у великих містах та малих селищах. Тоді для того, щоб займатися спортом людині треба буде мати телефон і головне – бажання.
Зі словами Президента України не погодитися неможливо. Наші державі потрібно переходити до активнішого способу життя. І я переконаний, що нова програма “Здорова Україна” дозволить популяризувати спорт та загалом спонукає кожного українця більше думати про своє здоров’я. І це дуже важливо, адже Україні потрібна здорова та сильна нація!” – написав Андрій Бойчук.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.