Систему боротьби з комарами, яку розробили українці, визнали кращою на конкурсі в Америці

Новини, Суспільство

Український стартап, який розробив унікальну інтелектуальну екологічну систему боротьби з комарами під назвою Mosqitter, переміг на інвестиційному конкурсі SelectUSA Summit Industry у США.

Про це повідомило посольство України у США, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт “Громадське”.

Там зазначили, що участь в одній з дев’яти пітчинг-сесій взяли загалом 200 компаній. Українці отримали найвищі відзнаки.

Mosqitter — це система боротьби з комарами, яка спрямована на зменшення ризику інфекційних захворювань, таких як малярія, вірус Зіка, денге, ЕЕО, вірус Чікунгунья тощо на великих та відкритих територіях шляхом ліквідації комарів. Наступним кроком Mosqitter буде продовження діяльності на американському ринку.

Пристрій від Mosquito Control працює як пастка з приманкою. Його ставлять на відкритому повітрі, де він подає комарам сигнали за допомогою запаху (для цього в нього завантажують певну речовину), тепла та виділення вуглекислого газу (як при диханні) — мовляв, тут є чим поживитися. Коли комаха підлітає достатньо близько, пристрій її засмоктує.

Нещодавно стартап також переміг у конкурсі стартапів Sikorsky Challenge 2020.

Що за конкурс?

Саміт SelectUSA організовують з 2007 року. Його проводить адміністрація міжнародної торгівлі Міністерства торгівлі США, щоб заохотити прямі іноземні інвестиції до США. Він є єдиним подібним заходом США на федеральному рівні.

Перемога у конкурсі дозволить українській компанії в стислі терміни освоїти ринок в США.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.