Українцям дозволили не носити маски

Без рубрики, Здоров'я, Новини, Політика, Суспільство

З 16 червня на всій території України почав діяти зелений рівень епідемічної небезпеки.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на BBCУкраїна.

Він передбачає послаблення маскового режиму у транспорті і людних місцях, повідомляє МОЗ.

Так, у громадському транспорті та під час масових заходів або відвідин приміщень громадянам дозволено перебувати без масок, якщо вони мають один із таких документів:

– негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 год до проведення заходу),
– негативний результат експрестесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 год до проведення заходу),
– документ, який підтверджує отримання повного курсу вакцинації від коронавірусу вакцинами, доданими ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

“У громадському транспорті та під час масових заходів або відвідин приміщень всі учасники мають дотримуватись маскового режиму.

Робота закладів громадського харчування, розважальних закладів (нічних клубів), кінотеатрів та залів інших сфер культури, проведення інших масових заходів дозволяється за умов носінням масок та забезпечення засобами індивідуального захисту працівників”, – наголосили в МОЗ.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.