Рада підтримала податкову амністію

Новини, Політика, Суспільство

Верховна Рада ухвалила зміни до Податкового кодексу щодо податкової амністії. Документ підтримали 243 народні депутати,

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ZN.UA

Голосування: фракції “Слуга народу: за -176, ОПЗЖ – 1, “Європейська солідарність” – нуль, “Батьківщина” – 2, “Голос” – нуль, групи “Партія “За майбутнє” – 2, “Довіра” – 4.

За документом, в Україні з 1 вересня цього року до 1 вересня наступного відбудеться одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб.

Про що закон

Йдеться про одноразовий обов’язковий платіж, який декларант сам розраховує з вартості належних йому активів. При цьому він має враховувати ставку такого збору.

Передбачається 5% збору щодо валютних цінностей, які розміщені на рахунках українських банків. Також платник може обрати 6% ставки і платити податкове зобов’язання трьома рівними частинами щороку.

Щодо валютних цінностей, які розміщені в іноземних банках визначено 9% збору. Також можна обрати ставку в 11,5% та платити зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Крім того встановлена ставка у 2,5% щодо номінальної вартості держоблігацій з терміном понад рік, які не можна достроково погасити. Це стосується облігацій, придбаних з 1 вересня 2021-го до 31 серпня 2022 року до подання добровільної декларації. Альтернативою є ставка 3%, яку рівними частинами треба буде виплачувати три роки.

Добровільно задекларувати свої доходи зможуть:

фізичні особи, які є резидентами України, в тому числі й самозайняті особи;

фізичні особи, які не є резидентами України, але були ними на момент отримання об’єктів декларування, або на момент отримання доходів, за які отримав відповідне майно.

Новина доповнюється.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.