Франківських школярів запрошують у літні табори

Новини, Суспільство

Цілий рік на Прикарпатті не діяли літні табори. І тепер, коли карантин послаблено, вони знову запрошують школярів весело і з користю провести канікули.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Вежу”.

Деякі заклади дитячого дозвілля уже відчинили двері для юних гостей, а ті, кому набридне сидіти на місці, зможуть відправитися у мандри

Три виїзні табори в Карпати організовують Ліцеї імені Сабата, Романа Шухевича та 11-ий. Однак, це уже – не безкоштовно. Як і відпочинок закордоном, який пропонує івано-франківським учням 1-ша гімназія та 2-а і 3-я спортивні школи. Також батьки можуть придбати путівки для дітей до Муніципального закладу оздоровлення і відпочинку «Лімниця». Вартість 21-го дня у таборі – близько 7 тисяч гривень.

Крім того, на відпочинок у «Лімницю» міська влада вкотре запросила три десятки школярів зі Сходу. А саме – з Волноваського району і міста Попасна. Вони заїдуть у табір на останню зміну, у серпні. Таборовий обмін міста-побратими започаткували ще до пандемії. Тепер традицію відновили.

Між тим, діти пільгових категорій – у перших чергах на літній відпочинок і оздоровлення. Їх в Івано-Франківській МТГ – понад 7,5 тисяч. Ще один вид оздоровлення – санаторно-курортне. Передбачене для дітей, котрі мають певні проблеми зі здоров’ям. Профільний Департамент уже замовив чверть сотні путівок у місцеві санаторії. І стільки ж – у санаторії МОЗ. Детально про відпочинково-оздоровлювальні заходи, заплановані на літо, батьки можуть довідатися в освітніх закладах, де навчаються їхні діти.

Подробиці у сюжеті від “Вежі”:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.